10x blog onderwerpen voor fotografen

De meeste blogs op de websites van fotografen zijn saai. So I said it! Een harde uitspraak, maar vaak vind je alleen maar ‘oud’ werk. Ook ontzettend belangrijk, maar je laat hier enorm grote kansen liggen. Stelletjes huren je niet alleen in om je werk, maar ook vanwege je expertise, ervaring en jouw talent om ze te ontlasten. Het is daarom zonde als je alleen werk laat zien, maar niet jouw kennis. Je wilt namelijk dat mensen blijven hangen en denken ‘Wow, die maakt meer dan alleen mooie foto’s. Ze kan er ook voor zorgen dat ik me goed voorbereid voel’. Om je op weg te helpen vind je hier 10 blog onderwerpen voor fotografen.

10 blog onderwerpen

  1. Schrijf een blog waarmee je een inkijkje geeft in jouw proces waarmee je direct antwoord geeft op de meest gestelde vragen.
  2. Werk je wel eens samen met een second shooter? Leg uit waarom koppels een second shooter moeten overwegen voor hun bruiloft.
  3. Laat een voorbeeld zien van hoe een bruiloft of een fotoshoot eruit ziet. Wanneer is het de beste timing om een fotoshoot te doen? Voor jou als fotograaf vanzelfsprekend, maar iemand die een fotoshoot boekt heeft vaak geen flauw idee.
  4. De voordelen van een unplugged ceremonie. Je weet wel; een ceremonie zonder alle mobieltjes in beeld!
  5. Het belang om je foto’s om te laten zetten in prachtige albums en prints. Met natuurlijk jouw aanbod en welke rol je hierin kunt spelen.
  6. Tips voor betere trouwfoto’s (of zwangerschapsfoto’s, newbornfoto’s etc.)
  7. Vertel over jouw favoriete momenten van het afgelopen jaar of wat er echt op jouw bucket list staat voor volgend jaar. Het gaat allemaal om de connectie.
  8. To do-lijstjes wanneer je verloofd bent of zwanger bent (afhankelijk van welke type shoots je aanbiedt)
  9. Waarom kiezen voor een first look? Of ieder ander onderdeel van een bruiloft die je bijna niet verkoopt.
  10. Favoriete locaties voor een fotoshoot, de mooiste trouwlocaties etc. Dit zijn de perfecte blog onderwerpen voor een SEO boost en dus een betere vindbaarheid in Google.

Wil je een voorbeeld zien van een trouwfotograaf die dit goed doet? Bekijk dan eens de blogs van Monetmine. Je vindt bijvoorbeeld een blog over ‘Trouwen in 2023’, ‘De 50 mooiste trouwlocaties’ en veel meer.

Geen idee hoe je moet beginnen?

Dat snappen we! SEO en bloggen kan overweldigend aanvoelen, maar is op lange termijn ontzettend interessant. Om je te helpen hebben we een ontzettend leerzame SEO training voor je klaarstaan. Daarin leer je alles wat je moet weten om aan de slag te gaan met SEO, hoe je een zoekwoordenonderzoek doet, welke blog onderwerpen daarbij passen en hoe je dit concreet toepast binnen jouw business. Bovendien krijg je de mogelijkheid om ons vragen te stellen en heb je voor altijd toegang tot het materiaal.

Meer weten? Check dan vooral even deze pagina en mail mij gerust als je hier vragen over hebt!

x
Daniëlla

Gratis minigids affiliate marketing

Wil jij starten met affiliate marketing? In deze gratis minigids vertel ik meer over mijn ervaringen met affiliate marketing, ontvang je tips over affiliate marketing programma’s waarbij je kunt aansluiten en welke simpele stappen je vandaag nog kunt nemen om te starten! Natuurlijk inclusief kleine opdrachten om je op de goede weg te helpen!

Doe nog meer inspiratie op!

Contact Daniella Weber

Hallo!

Ik ben Daniëlla en ik help andere creatieve ondernemers met hun online marketing en websites. 

Categorieën

WEBSITETIPS
BUSINESS
BLOGGEN
PERSOONLIJK

Gratis download

Titel van de weggever

Hier komt een stuk tekst over de weggever